Зрялост: Партньорство и взаимоотношения
Отминало събитие

Зрялост: Партньорство и взаимоотношения – Събитие в Zoom с вход свободен от Задругата на Сините птици – 17 Май (сряда) 2023 год.

Приятели по пътя,

Продължаваме с поредицата от открити разговори по различни актуални теми от живота, с цел подкрепа и осъзнаване. Това събитие е посветено на въпросите, които много хора си задават:

Можем ли да имаме зряло партньорство, ако ние самите не сме зрели? Кога достигаме зрялост – когато косите ни побелеят или когато сме натрупали осъзнат житейски опит? Как се изграждат зрели и устойчиви партньорства и взаимоотношения?

„Има голяма разлика между зрялост и остаряване, огромна разлика, а хората винаги бъркат тези две неща. Хората си мислят, че да остарееш означава да станеш зрял – но остаряването се отнася за тялото. Всеки остарява, всеки ще стане стар, но не задължително и зрял. Зрелостта е вътрешен растеж.

Остаряването не е нещо, което правиш, остаряването е нещо, което се случва физически. Всяко дете, от момента на раждането си, започва да остарява. Зрелостта е нещо, което внасяш в живота си – тя произлиза от осъзнатостта. Когато човек остарява с пълна осъзнатост, той става зрял. Зрелостта е остаряване плюс осъзнатост, опитност плюс осъзнатост.“

Ошо, от книгата „Зрялост“

Заповядай в сряда, 17.05.2023 г. от 20:00 до 21:30 ч. на събитието ни в Zoom.

Входът е свободен за всеки. Можеш да се присъединиш към Zoom срещата на следния линк:

https://us06web.zoom.us/j/84338950253?pwd=VGhyNGxGOVJEUUptNy9NMDZKSGFndz09

Meeting ID: 843 3895 0253
Passcode: 364297

Важно!
В ZOOM стаята местата се запълват по реда на влизане, при тяхното запълване повече участници няма да могат да бъдат приемани. ZOOM стаята няма да се затваря, можеш да се присъединиш и да се оттеглиш по всяко време, когато прецениш.

За информация можеш да пишеш или да се обадиш на:
events@thebluebird.org
Телефон: 0888 570 335

ЗА ВОДЕЩИЯ:

Prem Sajeev за пръв път отива в OSHO International Meditation Resort – Pune, India през януари 2005 г. Оттогава се занимава активно с медитативни практики и работа с хора в областта на личностното развитие. В периода 2006 – 2007 г. завършва OSHO Therapist and Counseling Trainings в Индия. През 2008 г. завършва OSHO Meditation Training – Pune, India с Gopal и Shunyo. Към настоящия момент издава OSHO книгите и OSHO Дзен Таро Картите за България.

Виждайки несигурността на хората, техните лутания и неспособността им да разкрият красотата в живота си, той разработва своя метод Трансгресия на настоящето за преминаване в състояние на единство и на цялостност. Съвременният човек е разпокъсан, той е потопен в море от мисли, емоции, чувства и усещания. Вместо да се носи безбрежно на повърхността на океана, той се е превърнал в удавник от собствените си грижи.

Трансгресия на настоящето е метод за работа с хора, който те вади от миналото, връща те от бъдещето и те среща с настоящето, но подходът за всеки човек е строго индивидуален. Методът дава възможност за среща с истината тук и сега – за онзи, който е готов да се раздели с илюзиите си за себе си и за заобикалящия го свят, както и да осъзнае, че истината и любовта са двете крила, на които се извършва полетът на свободата.