OSHO® Дзен Таро с OSHO® Активна медитативна практика – 23 Януари 2022 год.
Отминало събитие

OSHO® Дзен Таро с OSHO® Активна медитативна практика – 20 Февруари 2022 год.

Приятелю по Пътя,

Хубаво е да имаме минало, още по-хубаво е да имаме бъдеще, но най-хубавото е да се научим да живеем тук и сега. Тук и сега е моментът, в който с много любов и разбиране да срещнеш себе си и в настоящия момент да осъзнаеш ситуацията, в която се намираш, за да можеш да продължиш спокойно по пътя пред теб.

Отваряме пространство за различни видове OSHO® Активни медитативни практики и събития и те каним да се включиш в OSHO® ДЗЕН ТАРО с OSHO® АКТИВНА МЕДИТАТИВНА ПРАКТИКА

В това събитие ще съчетаем фината работа с ума по време на потапянето ни в трансцеденталната игра на OSHO® Дзен таро картите, когато ще изследваме своите мисли и емоции в контекста на настоящата ни житейска ситуация, с активна медитативна практика.

В първата част на събитието ще се научим да използваме OSHO® Дзен таро картите и да ги тълкуваме сами за себе си. Те са инструмент за психологическа работа и не се използват за разгадаване на миналото, нито да разкриват бъдещето, те подкрепят човека да види настоящето и да продължи да следва потока на енергията на живота. OSHO® Дзен таро картите разкриват потенциала за трансформация и неговите вътрешни аспекти, които всеки от нас носи. Те ни дават възможност да разберем, че осъзнатото присъствие в настоящето е единственото състояние, в което можем да бъдем будни творци на живота си.

Във втората част ще се докоснем до OSHO® Активните медитации. С течение на времето индийският мистик Ошо е създал OSHO® Активните медитации като техники за съвременните хора, чрез които да можем съзнателно да изразим и изживеем потиснатите чувства и емоции и да овладеем умението да наблюдаваме обичайните си поведенчески, емоционални и мисловни модели по нов начин. Активните медитации са научно разработени, ефективни и пряко въздействащи. Задълбочената психологическа работа в първата част с OSHO® Дзен таро картите се явява подготовка и мост към провеждането на OSHO® Активна медитация, за да подпомогнем вътрешния лечебен процес на преминаване от мислите и емоциите към по-дълбоко осъзнаване на чувствата, сърцето и тялото, а от там – да достигнем до собственото си същество.

 • Събитието се провежда чрез Zoom и е с обща продължителност минимум 4 часа;
 • OSHO® Активната медитация е с продължителност един час;
 • преди медитативната практика отделяме време за насоки и обяснение на спецификите на провеждането й.

ДАТА: 20.02.2022 г. (неделя), от 14:00 ч. до 18:30 ч. Достъпът до Zoom за участниците се затваря в 14:10 часа.

ВОДЕЩ на събитието е Prem Sajeev (Ивайло Кирилов). Със Света на OSHO® се среща през Януари 2005 г., когато за пръв път отива в OSHO® International Meditation Resort – Pune, India. Оттогава се занимава активно с медитативни практики. В периода 2006 – 2007 г. завършва OSHO® Therapist and Counseling Trainings в Индия. През 2008 г. завършва OSHO® Meditation Training – Pune, India с Gopal и Shunyo. Към настоящия момент издава OSHO® книгите и OSHO® Дзен Таро Картите за България.

КРАТКИ НАПЪТСТВИЯ И ПРЕПОРЪКИ:
Предвид спецификата на отдалеченото онлайн провеждане, препоръчваме да се подсигурят следните неща:

 • помещение, в което да си сам;
 • спокойствие: по време на практиката не бива да бъдеш обезпокояван, включително от телефон и домашни любимци;
 • компютър с камера, микрофон и добро озвучаване;
 • постелка за лягане;
 • подготвена отстрани завивка;
 • свободни и удобни дрехи.

ВАЖНО!
За да се включиш в събитието, е необходимо да имаш собствен комплект от OSHO® Дзен таро картите. Ако не разполагаш с такъв, можеш да го закупиш:

 • онлайн от различни онлайн книжарници, например:

https://www.ozone.bg/product/osho-dzen-taro-transtsendentalnata-igra-na-dzen-79-karti-knizhka/,
https://www.book.store.bg/p192059/transcendentalnata-igra-na-dzen-osho-dzen-taro-79-karti.html

 • на място от различни книжарници, като със сигурност можеш да ги намериш в книжарница „Нова Епоха“ на ул. „Шести септември“ 28 в гр. София.
 • Можеш да се свържеш и с нас по телефон или мейл (посочени по-долу), ще съдействаме да получиш комплект от OSHO® Дзен таро картите.

(!) OSHO® Активните медитативни практики не бива да се правят от бременни жени, от хора с астма, с онкологични и други специфични заболявания, както и приемащи психотропни лекарства и наркотици.

ТАКСА УЧАСТИЕ В СЪБИТИЕТО: 70 лв. с ДДС.

ПЛАЩАНЕ:
Плащането се извършва по банков път до 12 часа на 18.02.2022 г. включително.

 • Банкова сметка: IBAN: BG97FINV91501016739770
 • BIC: FINVBGSF – Първа Инвестиционна Банка.
 • Титуляр: „Сините птици“ ЕООД
 • Основание за плащането: Събитие на 22.02.22 г.

След плащане на електронната си поща ще получиш линк към събитието в Zoom. Молим, за регистрацията използвай електронния адрес, на който да ти изпратим линка за медитативната практика.
За информация можеш да пишеш на: events@thebluebird.org.

Телефон: 0888 807 869 или 0882 855 016

Зорба дъ Буда символизира Новия човек, който обединява двете противоположности: Зорба – насладата от живота, с Буда – вътрешната тишина и центрираност, като постига цялостност. С разностранните си дейности желаем да провокираме у всеки човек събуждането на Зорба дъ Буда – абсолютния вътрешен потенциал.