Светът на OSHO „Емоции“
Отминало събитие

Светът на OSHO „Емоции“: освобождаване от гнева, ревността и страха – 22 Март (сряда) 2023 год. (Безплатно събитие в Zoom)

Приятели по пътя,

Продължаваме с поредицата от открити разговори за индийския мистик Ошо, OSHO медитативните практики, за неговите послания и основните житейски теми, които засяга. Заповядайте в сряда, 22.03.2023 г. на безплатно събитие в Zoom, на което ще поговорим за Света на OSHO и ще прочетем пасажи от книгата „Емоции: освобождаване от гнева, ревността и страха“, а в края на събитието ще отворим и пространство за въпроси и отговори.

В „Емоции“ Ошо ни превежда през „големите три“ – емоциите на страха, гнева и ревността. Когато сме под тяхното въздействие, обикновено се изправяме пред дилемата дали да им дадем израз или да ги потиснем. Ако покажем как се чувстваме, може да нараним другите, това може да доведе до още по-голям конфликт и погрешно разбиране. Но с потискането на това, което чувстваме, дори и под доброжелателната маска на ”самоконтрола“, тези чувства не изчезват. Вместо това, може да се окажем още по-объркани и притеснени, и дори по-зле – в един момент може да избухнем за нещо съвсем обикновено, което е задействало някоя стара и неизлекувана емоционална рана. Ошо предлага и трета алтернатива на изразяването или потискането на тези емоции, и тя е да се вгледаме дълбоко и да стигнем до самите им корени, да развием умението да наблюдаваме, когато те се породят и да бъдем отворени за уроците, които се опитват да ни дадат. Рано или късно ще разберем, че дори и най-трудните ситуации вече нямат силата да ни провокират и да ни причиняват болка.

Ошо не се поддава на категоризация. Многобройните му беседи обхващат всичко – от индивидуалното търсене на смисъла до най-наболелите социални и политически проблеми, пред които е изправено съвременното общество.

Самият Ошо казва, че чрез своята работа той спомага да се създадат условията за раждането на един нов вид човешко същество. Често описва този нов вид хора като „Зорба дъ Буда“ – способни да се наслаждават както на светските удоволствия като гръцкия Зорба, така и на тихата безметежност на Гаутама Буда.

Ошо е известен и с революционния си принос към науката за вътрешната трансформация, като създава един подход към медитацията, съобразен с бързия темп на съвременния живот. Неговите уникални OSHO Активни медитации са създадени преди всичко да помогнат на тялото и ума да се освободят от натрупаното напрежение, за да може след това по-лесно да се достигне до освободеното от мисли и отпуснато медитативно състояние във всекидневния живот.

КОГА: 22.03.2023 г. (сряда), от 19:30 до 21:00 ч.

Събитието е безплатно, можеш да се присъединиш към Zoom срещата на следния линк:
https://us06web.zoom.us/j/83950855737?pwd=OHF5TzlIU3gwbHRPWGNwZzBTMVk1Zz09

Meeting ID: 839 5085 5737
Passcode: 559624
Zoom стаята няма да се затваря, можеш да се присъединиш и да се оттеглиш по всяко време, когато прецениш.

За информация можеш да пишеш на: events@thebluebird.org.
Телефон: 0888 570 335

OSHO BULGARIAN е екип от търсещи хора, които работят и си партнират заедно с OSHO International Foundation и OSHO International Meditation Resort за популяризиране и разпространение на работата на индийския мистик Ошо, OSHO Активните медитативни практики и различни видове OSHO групи за тези, които търсят алтернативни методи за себепознание и себеосъзнаване. Заедно с издателство СИНИТЕ ПТИЦИ издаваме OSHO книгите и OSHO Дзен таро картите на български език.

ЗА ВОДЕЩИЯ:
Prem Sajeev се среща със света на OSHO през януари 2005 г., когато за пръв път отива в OSHO International Meditation Resort – Pune, India. Оттогава се занимава активно с медитативни практики и работа с хора в областта на личностното развитие. В периода 2006 – 2007 г. завършва OSHO Therapist and Counseling Trainings в Индия. През 2008 г. завършва OSHO Meditation Training – Pune, India с Gopal и Shunyo. Към настоящия момент издава OSHO книгите и OSHO Дзен Таро Картите за България. Виждайки несигурността на хората, техните лутания и неспособността им да разкрият красотата в живота си, той разработва своя метод Трансгресия на настоящето за преминаване в състояние на единство и на цялостност. Съвременният човек е разпокъсан, той е потопен в море от мисли, емоции, чувства и усещания. Вместо да се носи безбрежно на повърхността на океана, той се е превърнал в удавник от собствените си грижи. Трансгресия на настоящето е метод за работа с хора, който те вади от миналото, връща те от бъдещето и те среща с настоящето, но подходът за всеки човек е строго индивидуален. Методът дава възможност за среща с истината тук и сега – за онзи, който е готов да се раздели с илюзиите си за себе си и за заобикалящия го свят, както и да осъзнае, че истината и любовта са двете крила, на които се извършва полетът на свободата.