Отминало събитие

OSHO® Кундалини медитативни практики през Ноември 2022 год. – 10.11.2022

Приятелю по Пътя,

Ако искаш да живееш един по-пълноценен живот, най-напред ще искаш да научиш какъв е твоят потенциал, кой си ти в действителност. Медитацията е път към това познание. Тя е методология на науката за осъзнаване.

Красотата на вътрешната наука за осъзнаване е, че тя дава възможност на всеки, който иска да изследва и да експериментира вътре в себе си, да го направи сам. Това премахва зависимостта от външен авторитет, необходимостта да бъдеш свързан с някаква организация или задължението да приемеш определена идеология. Щом разбереш какви са стъпките, ти тръгваш по пътя по свой собствен, индивидуален начин. При много медитативни техники се изисква човек да седи неподвижен и мълчалив. Но за повечето от нас, поради натрупания в тялото и съзнанието ни стрес, това се оказва много трудно. Преди да се зароди в нас надеждата за достъп до вътрешния източник на силата на съзнанието, трябва да се освободим от напрежението.

С течение на времето индийският мистик Ошо е създал OSHO® Активни медитации, които да ни позволят съзнателно да изразим и изживеем потиснатите чувства и емоции и да овладеем умението да наблюдаваме обичайните си поведенчески, емоционални и мисловни модели по нов начин.

Отворихме пространство за различни видове OSHO® Активни медитативни практики.

Каним те да се включиш в OSHO® КУНДАЛИНИ МЕДИТАЦИЯ

OSHO® Кундалини медитация е наричана още “Малката сестра” на “Динамичната медитация” – друга мощна катарзисна техника, също създадена от Ошо. Тя цели релаксиране, хармонизиране и освобождаване от всичко натрупано в края на деня. Медитацията е с продължителност един час и се състои от четири фази. Съпровожда се от специално разработена музика, която подкрепя енергийно и указва началото на всяка фаза от практиката. Състоянието на пълно потапяне в тръскането и танцуването през първите две фази ще спомогнат „да се стопи“ твърдото като камък същество, в което енергията е била потисната и блокирана. Тогава тази енергия ще може да потече, да танцува и да се трансформира в блаженство и радост, а през последните две фази ще може да потече вертикално, нагоре, към тишината.

Редовното практикуване на OSHO® Кундалини медитация води до освобождаване от стреса и успокояване на ума и нервната система.
Спомага за промяна в поведението и отношението ни както към самите нас, така и към заобикалящия ни свят, за да се върнем отново към радостта от Живота.

 • Събитието се провежда чрез Zoom и е с продължителност час и половина.
 • Самата практика е с продължителност един час.
 • Преди нея отделяме време за насоки и обяснение на различните фази.
 • А след нея отваряме пространство за въпроси и споделяния за който желае.

ДАТА НА ПРАКТИКАТА:

 • 10.11.2022 г. (четвъртък) от 19:30 ч. до 21:00 ч.
 • Zoom стаята се отваря в 19:30 ч., а достъпът до Zoom за участниците се затваря в 19:40 часа.

ВОДЕЩ на OSHO® Кундалини медитация е Prem Sajeev (Ивайло Кирилов) Със Света на OSHO® се среща през Януари 2005 г., когато за пръв път отива в OSHO® International Meditation Resort – Pune, India. Оттогава се занимава активно с медитативни практики. В периода 2006 – 2007 г. завършва OSHO® Therapist and Counseling Trainings в Индия. През 2008 г. завършва OSHO® Meditation Training – Pune, India с Gopal и Shunyo. Към настоящия момент издава OSHO® книгите и OSHO® Дзен Таро Картите за България.

КРАТКИ НАПЪТСТВИЯ И ПРЕПОРЪКИ:

Предвид спецификата на отдалеченото онлайн провеждане, препоръчваме да се подсигурят следните неща:

 • помещение, в което да си сам;
 • спокойствие: по време на практиката не бива да бъдеш обезпокояван, включително от телефон и домашни любимци;
 • компютър с камера, микрофон и добро озвучаване;
 • постелка за лягане;
 • подготвена отстрани завивка;
 • свободни и удобни дрехи.

(!) Препоръчително е да не се консумира храна един час преди практиката и алкохол в деня на практиката.
(!) Практиката не бива да се прави от бременни жени, от хора с астма, с онкологични и други специфични заболявания, както и приемащи психотропни лекарства и наркотици.

ТАКСА УЧАСТИЕ:

 • за единична медитативна практика: 19 лева.
 • за участие на група до 3-ма човека в едно физическо пространство за единична практика: 30 лв.
 • за три OSHO Активни медитативни практики (*): 15 лева за практика (общо 45 лв.),

За участие във всички медитативни практики на OSHO Bulgaria през Октомври – свържи се с нас на тел. 0882 855 016 за специална цена.

ПЛАЩАНЕ:

 • Плащането се извършва по банков път до 12 часа в деня на практиката.
 • Банкова сметка: IBAN: BG97FINV91501016739770
 • BIC: FINVBGSF – Първа Инвестиционна Банка.
 • Титуляр: „Сините птици“ ЕООД
 • Основание за плащането: Медитативна практика на дата (посочва се избраната дата, месец и година на медитативната практика).

След плащане на електронната си поща ще получиш линк към събитието в Zoom. Молим, за регистрацията използвай електронния адрес, на който да ти изпратим линка за медитативната практика. Ако плащането е е направено непосредствено преди събитието, молим да ни изпратиш копие от платежното нареждане на events@thebluebird.org.

За информация можеш да пишеш на: events@thebluebird.org

или да се обадиш на телефон: 0882 855 016

Зорба дъ Буда символизира Новия човек, който обединява двете противоположности: Зорба – насладата от живота, с Буда – вътрешната тишина и центрираност, като постига цялостност. С разностранните си дейности желаем да провокираме у всеки човек събуждането на Зорба дъ Буда – абсолютния вътрешен потенциал.