ОШО Международен Медитативен ризорт

Единствен по рода си: Всяка година OSHO International Meditation Resort посреща хиляди хора, които пристигат от повече от сто страни от всички краища на света. Уникалният комплекс създава възможност за пряко лично изживяване на един нов начин на живот – с повече осъзнатост, с релаксация, празнуване и творчество. Тук се предлага многообразие от програми двадесет и четири часа в денонощието през цялата година. Да бъдеш релаксиран и да нe правиш нищо – това е само една от тях! Всички програми се основават на OSHO визията за „Зорба дъ Буда“ – качествено нов вид човешки същества, които са способни както да участват активно в ежедневния живот, така и да бъдат отпуснати в тишина и медитация.

Местоположение: Разположен на около сто мили югоизточно от Мумбай в процъфтяващия модерен град Пуна, Индия, OSHO International Meditation Resort е една по-различна дестинация за отдих и почивка. Центърът се простира на повече от двадесет и осем акра прекрасни градини в красив, заобиколен с дървета жилищен район.

Настаняване: Можете да отседнете в елегантните стаи на OSHO Хотел, а за по-дълъг престой да се възползвате от някои OSHO пакети за различните програми. В близост до центъра има и разнообразие от местни хотели и апартаменти с обслужване.

ОШО медитации: Пълната целодневна програма за медитации, предназначени за всякакъв тип хора, включва методи, които са активни и пасивни, традиционни и революционни, и най-вече OSHO Active MeditationsTM. Медитациите се провеждат  в специална зала, която вероятно е най-голямата такава зала в света, така наречената OSHO Auditorium.

OSHO Multiversity: Предлагат се курсове, семинари и индивидуални сесии, които обхващат всичко – от креативни изкуства до холистично здраве, лична трансформация, взаимоотношенията и преходите в живота, работата като медитация, езотерични науки, както и Дзен подход към спортните занимания и отдих. Тайната за успеха на OSHO Multiversity се крие във факта, че всички програми, които се предлагат, са комбинирани с медитация в подкрепа на разбирането, че като човешки същества ние сме нещо далеч повече от просто сбор от отделните си части.

OSHO Basho Spa: Луксозният център OSHO Basho Spa предлага релаксация чрез плуване на открито в басейн, заобиколен от дървета и тропическа зеленина. Уникален стил,  джакузи, сауни, фитнес зали, тенис кортове – и всичко това в една невероятно красива обстановка.

Кухня: Разнообразие от различни зони за хранене, които предлагат вкусна западна, азиатска и индийска вегетарианска храна, приготвена с органични продукти от стопанството на центъра. Хлябът и хлебните изделия се приготвят в собствената пекарна към центъра.

Нощен живот: Предлага се богат избор от различни вечерни събития – на първо място в списъка са танците! Другите дейности включват медитации под нощното небе при пълнолуние, разнообразни представления, музикални изпълнения и медитации за всекидневния живот. Можете и просто да се видите с приятели на Плаза кафе или да се разхождате в среднощния покой  на градините в тази приказна атмосфера.

Удобства: Всички вещи и принадлежности от първа необходимост можете да закупите в Мултимедийната галерия. Тук се предлага широка гама от OSHO медийни продукти. В центъра има също така банка, туристическо бюро  и интернет кафене. За онези, които обичат да пазаруват, Пуна предоставя всякакви възможности – от традиционни и етно индийски изделия до магазини с продукти на всички световноизвестни марки.

За повече информация

www.OSHO.com

www.osho.com/meditationresort
www.osho.com/guesthouse
www.osho.com/livingin

Обширен многоезичен уебсайт, който включва списание, OSHO книги, OSHO беседи в аудио и видео формати, OSHO Библиотека с архив на текстове на английски и хинди и изчерпателна информация за OSHO медитациите. Ще намерите също така и график на програмите на OSHO Multiversity и информация за  OSHO International Meditaion Resort.

За контакт с OSHO International Foundation:

www.osho.com/oshointernational
oshointernational@oshointernational.com

OSHO е регистрирана търговска марка на Osho International Foundation, с разрешение за използване, www.osho.com/trademarks    

Някои от материалите, използвани тук (картинки и текстове), са Copyright © на OSHO International Foundation, www.osho.com/copyright