22:50 лв. 11:50 €
Корица: Мека
Страници: 176
Издателство: Сините птици ЕООД 2017
ISBN: 978-619-90661-6-4
22:50 лв. 11:50 € Корица: Мека Страници: 176 Издателство: Сините птици ЕООД 2017 ISBN: 978-619-90661-6-4

Книга „Страх“

„Наблюдавай всички свои действия, всички свои вярвания, и виж дали те са основани на реалността, на опитност, или са основани на страха. Всичко, което е основано на страха, трябва да бъде пуснато незабавно, без колебание. Това е твоята броня.“

Ошо

В „Страх“: Разбиране и приемане на несигурността в живота, Ошо превежда читателя стъпка по стъпка през различните причини за това, което кара хората да се страхуват – от рефлекса, който при физическа опасност ти казва „бий се или бягай“, до рационалните и нерационални страхове на ума и неговата психология. Само като се внесе светлината на разбирането в тъмните ъгълчета на страха, казва той, като се проветрят килерите и се отворят прозорците, и като се провери дали под леглото наистина се крие чудовище, можем да съберем смелост и да излезем извън границите на нашата зона на комфорт, и да се научим да живеем с основната несигурност от това да бъдем живи, и дори да й се наслаждаваме.

„Страх“ завършва със серия медитативни експерименти, които са създадени, за да помогнат на читателя да създаде едно ново взаимоотношение със страха и да започне да вижда страха не като пречка, а като трамплин към едно по-голямо себе-осъзнаване и доверие.